HomeTo ΚοινόνΣτην 130η επέτειο η τελετή πίτας του Α.Ο. Ταταύλα

Στην 130η επέτειο η τελετή πίτας του Α.Ο. Ταταύλα

Στην 130η επέτειο η τελετή πίτας του Α.Ο. Ταταύλα

 

 

18 Φεβρουαρίου 2026.

Η φετινή τελετή πίτας του Α.Ο. Ταταύλα, πραγματοποιήθηκε σε επετειακή χρονιά, αφού ο ιστορικός σύλλογος συμπληρώνει 130 χρόνια ζωής.

Βέβαια τα 130 χρόνια μετράνε από την ίδρυση του αθλητικού σωματείου στη Κωνσταντινούπολη, στη θρυλική συνοικία των Ταταούλων.

Σήμερα κάποιος θα πρέπει να επισκεφτεί την έδρα του συλλόγου στα Ταταύλα, να εξετάσει τις προθήκες που είναι κατάμεστες από κύπελα και διακρίσεις, στη συνέχεια να επισκεφτεί την έδρα του συλλόγου στην Αθήνα, να περιηγηθεί στις γεμάτες από κύπελα προθήκες, για να συνειδητοποιήσει την 130 ετών λαμπρή συνέχεια του αθλητικού συλλόγου Ταταύλα. Η ιστορική πορεία του Α.Ο. Ταταύλα έχει αποτυπωθεί στο «Λεύκωμα 100 Χρόνια Α.Ο. Ταταύλα», των εκδόσεων «Ανατολή» (συγγραφέας Λεωνίδας Ασλάνογλου) και σε άλλες εκδόσεις του συλλόγου.

Όταν αναφερόμαστε στα 130 χρόνια του Συλλόγου, δεν πρέπει να παραλείψουμε αυτό που μας είχε αφηγηθεί ο επί χρόνια πρόεδρος του Α.Ο. Ταταύλα, κ. Μίμης Αράπογλου, σε συνέντευξη του στην «Ανατολή». Ο κ. Αράπογλου που έζησε από μικρό παιδί τον σύλλογο στα Ταταύλα, είχε πει ότι δεν ήταν μόνο ένας χώρος άθλησης του σώματος, αλλά και ένα ‘σχολείο’ πνευματικής και κοινωνικής καλλιέργειας της Πολίτικης νεολαίας.

Η ευχή μας θα ήταν και σήμερα τόσο ο Α.Ο. Ταταύλα όσο και ο άλλος ιστορικός αθλητικός σύλλογος της Πόλης, ο Α.Σ. Πέρα, να λειτουργούν με πυξίδα αυτά τα ιδανικά, αυτά τα πρότυπα. Εμείς το ευχόμαστε, αν και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι στην εποχή μας να λειτουργήσει ένα αθλητικό σωματείο με τα χαρακτηριστικά που είχαν οι δύο σύλλογοι μας στην Πόλη. Άλλες εποχές, αλλά ήθη. Όμως τα πρότυπα που αναφέραμε είναι η παρακαταθήκη μας. Χωρίς αυτά, τα δοξασμένα ονόματα Α.Ο. Ταταύλα και Α.Σ. Πέρα, θα είναι απλά γράμματα σε μια πινακίδα…

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ενημέρωση που λάβαμε από τον Α.Ο. Ταταύλα, σχετικά με την φετινή τελετή κοπής της βασιλόπιτας.

«Ανατολή»

 

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Ταταύλα κ. Θωμάς Αρβανίτης στο βήμα.

 

Γιορτή Πίτας από τον Α.Ο. Ταταύλα Κωνσταντινουπόλεως – Επέτειος 130 Χρόνων Ιστορίας και Προσφοράς

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γιορτή Πίτας από τον Α.Ο. Ταταύλα Κωνσταντινουπόλεως, σε συνδυασμό με τον εορτασμό της επετείου των 130 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας και δράσης του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα φόρο τιμής στην ιστορική μνήμη, την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις του Α.Ο. Ταταύλα Κωνσταντινουπόλεως, αναδεικνύοντας τη διαχρονική συμβολή του Συλλόγου στη διατήρηση των αξιών, των εθίμων και της συλλογικής ταυτότητας του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής πίτας, μέσα σε κλίμα ενότητας και χαράς, με τη συμμετοχή μελών, φίλων και προσκεκλημένων. Ιδιαίτερη στιγμή της εορταστικής μας εκδήλωσης  αποτέλεσε η βράβευση επισήμων και διακεκριμένων προσώπων, όπως ο Βουλευτής  Β3΄Νότιου  Τομέα Αθηνών κος Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου κος Φωστηρόπουλος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.). κος Νικόλαος Ουζούνογλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ κος Δημήτριος Αράπογλου, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, της ΕΟΜ κα Λυδία Μανούση, της ΕΦΟΕΠΑ κος  Παναγιώτης Τζόβολος και της ΕΠΣΑ κος  Παναγιώτης Δημητρίου καθώς και αθλητών, προπονητών και υπεύθυνων των αθλητικών μας τμημάτων, οι οποίοι τιμήθηκαν για τη σημαντική προσφορά τους στον πολιτισμό, την κοινωνία και τη στήριξη του έργου του Συλλόγου.

 

 

Ο Σύλλογος, με ιστορία 130 ετών, συνεχίζει να αποτελεί φάρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της αλληλεγγύης, της μνήμης και της πολιτιστικής συνέχειας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και στηρίζουν διαχρονικά το έργο και το όραμα του Συλλόγου μας.

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Διαβάστε κι αυτά:

Όραμα μας παραμένει ο μαζικός παιδικός αθλητισμός

Σταματήστε την απέλαση των Χριστιανών

Ενόχλησε η «Κωνσταντινούπολη» στον πίνακα ανακοινώσεων

 

 

 

 

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο