HomeΠολιτική Επιστροφών και Αποστολές

Πολιτική Επιστροφών και Αποστολές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Ο Πελάτης δικαιούται να επιστρέψει τα προϊόντα που έχει αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας στον ιστότοπο www.anatolinet.gr, επειδή απλά άλλαξε γνώμη και χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση. Η επιστροφή μπορεί να γίνει εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή των προϊόντων. Ο Πελάτης μπορεί να παραδώσει τα προϊόντα στη διεύθυνση μας Δοϊράνης 130, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17673, ή να τα αποστείλει ταχυδρομικά στην παραπάνω διεύθυνση, με δικά του έξοδα.

Προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα επιστροφής (υπαναχώρηση), ο Πελάτης οφείλει να μας ενημερώσει για την υπαναχώρηση από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210.95.14.225. Είναι αρκετό ο Πελάτης να δηλώσει ότι θα ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης πριν λήξει η προθεσμία των 14 ημερών, για να έχει τηρηθεί η προθεσμία υπαναχώρησης.
Ο Πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης που υπάρχει στο τέλος, χωρίς τούτο να είναι υποχρεωτικό.

Εάν ο Πελάτης ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση που έχει συναφθεί με την παραγγελία του, θα του επιστραφούν όλα τα χρήματα που λάβαμε από αυτόν, για την αξία των προϊόντων που αγόρασε, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα επιστροφής.
Η επιστροφή χρημάτων γίνεται εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουμε τα προϊόντα που επιστρέφονται και αφού πρώτα ελεγχθούν, όπως αναφέρεται παρακάτω.
Η επιστροφή χρημάτων, γίνεται με τα ίδια μέσα πληρωμής που ο Πελάτης χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός και αν ο ίδιος έχει ρητά συμφωνήσει διαφορετικά και σε αυτή τη διαδικασία δεν επιβαρύνεται με δαπάνες επιστροφής χρημάτων. Για την επιστροφή με την μέθοδο της αντικαταβολής, από το επιστρεφόμενο ποσό αφαιρείται το κόστος της αντικαταβολής.

Η δυνατότητα της επιστροφής στην περίπτωση βιβλίων, προϋποθέτει απαραιτήτως ότι τα βιβλία που θα επιστρέψει ο Πελάτης, θα φτάσουν σε εμάς στην ίδια καλή κατάσταση όπως τα παράλαβε (σε φροντισμένη συσκευασία που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει φθορά κατά την επιστροφή), ότι δεν θα φέρουν καμία ένδειξη ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ή φωτοτυπηθεί (δεν θα έχει παραβιαστεί η προστατευτική συσκευασία ή η ταινία ασφαλείας), και ότι η αλλαγή θα γίνει εντός της προθεσμίας των 14 ημερών από την παραλαβή τους.
Για να είναι αποδεκτή η επιστροφή, θα πρέπει να ελεγχθεί και να εγκριθεί, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Προϊόν το οποίο είχε πωληθεί με επιπλέον δώρο (π.χ. δωρεάν βιβλίο, δωρεάν συνδρομή κ.λπ.) θα πρέπει να επιστραφεί μαζί με το επιπλέον δώρο, διαφορετικά η αξία του δώρου θα αφαιρεθεί από το επιστρεφόμενο ποσό. Σε περίπτωση δωρεάν συνδρομής στο συνδρομητικό περιεχόμενο του ιστότοπου, αυτή διακόπτεται με την δήλωση υπαναχώρησης.

Στις περιπτώσεις παραλαβής ελαττωματικών, κατεστραμμένων ή λανθασμένων ειδών, τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή τους στον ιστότοπο www.anatolinet.gr (Δοϊράνης 130, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17673) καθώς και τα έξοδα αποστολής των προϊόντων προς αντικατάσταση των προηγούμενων (αν δεν επιθυμεί ο Πελάτης επιστροφή χρημάτων), επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ιστότοπο www.anatolinet.gr.

Σημειώνεται ότι συστηματικές επιστροφές, οι οποίες αποτελούν αδικαιολόγητη και εμφανή κατάχρηση του σχετικού δικαιώματος υπαναχώρησης, συνιστούν βασικό λόγο αδυναμίας εξυπηρέτησης του πελάτη στο μέλλον.

Τα δικαιώματα του Πελάτη τελούν υπό την προστασία των σχετικών διατάξεων του νόμου 2251/1994 για την Προστασία του Καταναλωτή (ΦΕΚ Α’ 191/1611 1994) όπως αυτός σήμερα ισχύει.

Εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης:
Το δικαίωμα υπαναχώρησης που προβλέπεται στο Άρθρο 3ε του Νόμου 2251/1994, για τις εξ αποστάσεως και εκτός εμπορικού καταστήματος συναπτόμενες συμβάσεις, δεν ισχύει όσον αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
– Το προϊόν πώλησης αφορά σφραγισμένα ηχητικά έγγραφα ή σφραγισμένα έγγραφα βίντεο και ειδικότερα σε: α) CD, β) DVD, γ) ανοικτές μνήμες ψηφιακών και USB αποθηκευτικά μέσα.
– Σε συμβάσεις υπηρεσιών μετά την πλήρη παροχή της υπηρεσίας, εάν η εκτέλεση άρχισε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του Πελάτη, και με την εκ μέρους του αναγνώριση ότι θα απολέσει το δικαίωμά της υπαναχώρησης μόλις η σύμβαση εκτελεστεί πλήρως από εμάς.
– Στην περίπτωση των ψηφιακών βιβλίων (ebooks ή audio books) και ψηφιακών περιοδικών, τα οποία παραδίδονται μέσω διαδικτύου (π.χ. με e-mail, μέσω υπερσυνδέσμου – link) και επομένως ορίζονται ως υπηρεσίες, δεν είναι τεχνικά εφικτή η ακύρωση της υπηρεσίας. Επομένως δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε ακύρωση, αντικατάσταση ή επιστροφή της υπηρεσίας με οποιονδήποτε τρόπο.
– Για την προμήθεια εφημερίδων και παντός είδους περιοδικών, εξαιρουμένων των συνδρομητικών συμβάσεων για την προμήθεια αυτών των εντύπων· Για αυτές τις συνδρομητικές συμβάσεις το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει για προϊόντα που πρόκειται να παραδοθούν στον Πελάτη και την αναλογική αξία τους μέχρι το διάστημα λήξης της συνδρομητικής σύμβασης.

Περιορισμός ευθύνης:
Ο ιστότοπος www.anatolinet.gr δεν παρέχει εγγύηση, ούτε εγγυάται προστασία, για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

   

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Αποστολές σε Ελλάδα:

Για αγορές άνω των 50 €, η αποστολή γίνεται ΔΩΡΕΑΝ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για αγορές κάτω των 50 € τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον Πελάτη και επιλέγεται ο οικονομικότερος τρόπος αποστολής, εκτός και αν ο Πελάτης επιλέξει άλλο τρόπο. Οι τιμές παρακάτω μπορεί να αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τις αλλαγές στους τιμοκαταλόγους των εταιρειών μεταφορών.

Τρόποι αποστολής:

 • Με ΕΛΤΑ, βάρος έως 250 gr., Β’ Προτεραιότητα – Απλά: 3 €
 • Με ΕΛΤΑ, βάρος από 251 έως 2000 gr., Β’ Προτεραιότητα – Απλά: 4 €
 • Αντικαταβολή (με ΕΛΤΑ): Έξοδα αποστολής + 3 €
 • Με ΕΛΤΑ CURIER (έως 2 kg) εντός Αττικής, παραλαβή από θυρίδα: 4 €
 • Με ΕΛΤΑ CURIER (έως 2 kg) εντός Αττικής, παραλαβή στη πόρτα: 6 €
 • Με ΕΛΤΑ CURIER (έως 2 kg) εκτός Αττικής, παραλαβή από θυρίδα: 6 €
 • Με ΕΛΤΑ CURIER (έως 2 kg) εκτός Αττικής, παραλαβή στη πόρτα: 11 €
 • Αντικαταβολή (με ΕΛΤΑ CURIER): Έξοδα αποστολής + 6 €

(στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

 

Αποστολές σε Εξωτερικό:

 • Με ΕΛΤΑ, βάρος έως 250 gr., Β’ Προτεραιότητα – Απλά: 6 €
 • Με ΕΛΤΑ, βάρος από 251 έως 500 gr., Β’ Προτεραιότητα – Απλά: 9 €
 • Αντικαταβολή (με ΕΛΤΑ): Έξοδα αποστολής + 3 €

(στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

 

Αντικαταβολή:

Στις περιπτώσεις των αποστολών με τη μέθοδο της αντικαταβολής, όπου η παραγγελία δεν παραδίδεται στον Πελάτη με ευθύνη ή από αμέλεια του ιδίου, ο ιστότοπος www.anatolinet.gr αποστέλλει ξανά την παραγγελία μόνο αν ο Πελάτης καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό του ιστότοπου το ποσό της παραγγελίας συν τα συνολικά έξοδα αποστολής και όποιο άλλο κόστος προκύπτει από την μη παράδοση στον Πελάτη με ευθύνη ή αμέλεια του ιδίου.

 

Παραγγελίες με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

Στην περίπτωση που μία παραγγελία δεν παραδοθεί με ευθύνη ή από αμέλεια του Πελάτη και η οποία είχε προπληρωθεί μέσω κατάθεσης, ο ιστότοπος www.anatolinet.gr θα έρχεται σε επαφή με τον πελάτη και μετά από την κατάθεση του ποσού των 10 € σε τραπεζικό λογαριασμό του ιστότοπου www.anatolinet.gr θα αποστέλλεται ξανά η παραγγελία (το ποσό αφορά τα έξοδα επιστροφής του δέματος στα γραφεία του ιστότοπου www.anatolinet.gr και το κόστος της δεύτερης αποστολής).

 

Τραπεζικοί Λογαριασμοί anatolinet.gr:

1- IBAN ETHINIKI BUSINES

GR51 0110 0760 0000 0760 0608 447

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

2- IBAN ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

GR12 0171 0270 0060 2705 0061 547

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

3- IBAN ALPHA BANK

GR10 0140 3180 3180 0211 4002 370

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: KESISOGLU LEMONYA – ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Στην αιτιολογία να γράφετε Ονοματεπώνυμο και τι αφορά η κατάθεση.

 

Παράδοση παραγγελίας:
Εκτός εάν τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν συμφωνήσει διαφορετικά ως προς τον χρόνο παράδοσης της παραγγελίας, ο ιστότοπος www.anatolinet.gr την παραδίδει στον Πελάτη χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αλλά οπωσδήποτε εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη σύναψη της σύμβασης.
Εάν δεν εκπληρωθεί η υποχρέωση παράδοσης εντός της προθεσμίας που ορίζεται παραπάνω, ο Πελάτης μπορεί να συμφωνήσει με τον ιστότοπο www.anatolinet.gr μια επιπλέον προθεσμία παράδοσης ανάλογη των περιστάσεων. Εάν η παράδοση της παραγγελίας δεν πραγματοποιηθεί  εντός αυτής της επιπλέον προθεσμίας, ο Πελάτης δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση.

Μόλις καταγγελθεί η σύμβαση, ο ο ιστότοπος www.anatolinet.gr οφείλει να επιστρέψει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όλα τα χρήματα που είχαν πληρωθεί βάσει της σύμβασης.

   

Πληροφορίες αποστολών:

Πληροφορίες για την εκτέλεση της παραγγελίας, για τους χρόνους παράδοσης και οτιδήποτε άλλο σχετικό, παρέχονται στον Πελάτη στο τηλέφωνο των γραφείων μας 210.95.14.225 και με επικοινωνία στην ηλ. διεύθυνση info@anatolinet.gr

 

Έλεγχος και αποστολή λάθους είδους:

Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά την παράδοση της παραγγελίας σας την κατάσταση των προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. κατεστραμμένο εμπόρευμα, λάθος είδος, κ.λ.π.). Στην περίπτωση που το δέμα της παραγγελίας περιλαμβάνει είδος που δεν παρήγγειλε ο Πελάτης, όλα τα έξοδα για την επιστροφή, αντικατάσταση, εκ νέου αποστολή επιβαρύνουν τον ιστότοπο www.anatolinet.gr και η σχετική συνεννόηση γίνεται με τον τρόπο που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

 

Υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης
(συμπληρώστε και επιστρέψτε το παρόν έντυπο μόνο εάν επιθυμείτε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση)
Προς www.anatolinet.gr – Εφημερίδα «Ανατολή», Δοϊράνης 130, Καλλιθέα, Τ.Κ. 176.73 – info@anatolinet.gr

Γνωστοποιώ/Γνωστοποιούμε (*) με την παρούσα ότι υπαναχωρώ/υπαναχωρούμε (*) από τη σύμβασή μου/μας (*) πώλησης των ακόλουθων αγαθών (*)/παροχής της ακόλουθης υπηρεσίας (*)
Που παραγγέλθηκε(αν) στις (*)/που παρελήφθη(σαν) στις (*)

Όνομα καταναλωτή(ών):
Διεύθυνση καταναλωτή(ών):
Υπογραφή καταναλωτή(ών) (μόνο εάν το παρόν έντυπο κοινοποιηθεί σε χαρτί):
Ημερομηνία:

(*) Διαγράφεται η περιττή ένδειξη.