Δύο σημαντικές απώλειες…
Δημοσιεύτηκε στο τεύχος αρ. 228-229, τυπώθηκε 5/1/2023
Λίγες ώρες πριν την εκτύπωση της εφημερίδας πληροφορηθήκαμε δύο πολύ σημαντικές απώλειες, οι οποίες μας προκάλεσαν μεγάλη θλίψη.
Την Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 έφυγε από την ζωή ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Τατάρνης, Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Κανέλλος.
Ο π. Δοσίθεος, μια σπάνια πνευματική μορφή, ήταν γνωστός για την αφοσίωση του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και για την αγάπη του για την Ρωμαίικη Πόλη. Όπως έλεγε: «Δεν είμαι Πολίτης, είμαι ένας Ρωμηός και σαν τέτοιος αισθάνομαι Πολίτης. Πολίτες δεν είναι μόνο όσοι γεννήθηκαν στην Πόλη. Πολίτες είναι και όσοι αισθάνονται Ρωμηοί».
Την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, λάβαμε την δυσάρεστη είδηση της απώλειας του εκπαιδευτικού Ισαάκ Αναστασιάδη. Ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε και διετέλεσε Διευθυντής της Κεντρικής Σχολής (Γυμνάσιο) της Ίμβρου. Διώχτηκε από το κράτος την περίοδο εφαρμογής του Προγράμματος Διάλυσης των ελληνικών κοινοτήτων της Ίμβρου και της Τενέδου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εκ των μαθητών του, με κάθε ευκαιρία εξέφραζε τον σεβασμό και την αγάπη για τον Δάσκαλο του.
Σ’ αυτές τις δύο σημαντικές προσωπικότητες, η απώλεια των οποίων μας κάνει φτωχότερους, θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενο τεύχος μας.