HomeΚαθ’ Ημάς Ανατολή«Επιδιώκουμε το αδύνατο, αναζητούμε το θαύμα»

«Επιδιώκουμε το αδύνατο, αναζητούμε το θαύμα»

«Επιδιώκουμε το αδύνατο, αναζητούμε το θαύμα»

 

Χαιρετισμός Γιάννη Δεμιρτζόγλου στη θεία λειτουργία στο Κανδυλλί

03/04/2021

 

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ,

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Δαφνουσίας κ. Σμάραγδε,

Σεβαστοί πατέρες,αγαπητοί Ιεροψάλτες,

Εκλεκτά μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Κανδυλλί,

 

Σήμερα γιορτάζει η μικρή και ταπεινή Κοινότητα Κανδυλλί,

Μετά από 14 μήνες η εκκλησία της Κοινότητάς μας ντύθηκε πάλι γιορτινά, για να υποδεχτεί τον νέο ποιμενάρχη μας. Η τιμή και η χαρά περισσεύει. Ο Γέροντας Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επέλεξε την Κοινότητά μας, εις το βουνό ψηλά εκεί, την ερημική εκκλησιά μας, τον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως, για να επιτελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στην επαρχία μας.

 

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί

 

Μπορεί οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας να μη μας επιτρέπουν να σας υποδεχτούμε σήμερα πανηγυρικά και να συνεορτάσουμε μαζί με το πλήθος των πιστών που όλους αυτούς τους μήνες ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας, για να ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης του ναού μας, του ιερού αγιάσματος της Παναγίας Γκιόκσουγιου και του κοιμητηρίου μας. Είμαι όμως σίγουρος ότι σήμερα είναι εδώ μαζί μας, με την καρδιά τους και την ψυχή τους. Γιορτάζουν μαζί μας, προσεύχονται και καμαρώνουν με το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας. Μαζί μας είναι και οι ψυχές των προσφιλών μας κεκοιμημένων που στην εκκλησία αυτή βαφτίστηκαν, παντρεύτηκαν, βάφτισαν παιδιά κι εγγόνια και τώρα αναπαύονται ήσυχοι στο κοιμητήριο της Κοινότητάς μας.

Σε καιρούς δύσκολους εμείς οι λίγοι και αμέτρητοι Ρωμιοί συνεχίζουμε να επιδιώκουμε το αδύνατο και να αναζητούμε το θαύμα. Με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση φίλων αδερφών, με τη διαρκή υποστήριξη του ευεργέτη μας, του εντιμότατου κ. Νικόλαου Κωνσταντόπουλου και της οικογένειάς του και των λοιπών δωρητών μας, αναθαρρήσαμε, ανοίξαμε τα φτερά μας και πετάξαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, σε ουρανούς άγνωστους αλλά καθαρούς. Πάντα ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και μένοντας πιστοί σε όσα καθημερινά μας διδάσκει υπηρετούμε με πάθος την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη.

 

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί

 

«Συνεχίζουμε να κρατούμε ανοιχτά τα σεβάσματα της Ρωμιοσύνης, τους ναούς και τα εξωκκλήσια μας, τα αγιάσματα και τα προσκυνήματα, τα ιδρύματα και τα σχολεία μας, Να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τα κοιμητήρια και τους τάφους των προγόνων μας. Συνεχίζουμε γιατί έτσι τιμούμε τη μνήμη τους». Συνεχίζουμε γιατί τους το οφείλουμε και το οφείλουμε και στα παιδιά μας, τη νέα γενιά, να τους παραδώσουμε ό,τι μας εμπιστεύτηκαν οι προγονοί μας και να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας το χρέος απέναντι στον ευλογημένο τόπο τους και τη μεγάλη κληρονομιά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά, Γέροντα μας, που επισκεφτήκατε την εκκλησία μας. Συνοδεύοντας την ΑΘΠ τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο βρεθήκατε στον ναό μας τον Σεπτέμβριο του 2020, για να τελέσετε μνημόσυνο στη μνήμη του Μακαριστού Πατριάρχη Ανθίμου, όπως κάθε χρόνο, όταν τα έργα ήταν ακόμη σε εξέλιξη, και ελπίζουμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να συγκεντρωθούμε όλοι εδώ, για να δοξάσουμε τον Κύριο και να ευχαριστήσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας βοήθησαν να πετύχουμε αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο.

 

Σεβασμιότατε, Γέροντα Ποιμενάρχη ημών,

Χαιρόμαστε όλως ιδιαιτέρως που τα «θυρανοίξια» του ιερού ναού μας συμπίπτουν με την ανάληψη των καθηκόντων σας στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Πολλά και ευλογημένα τα έτη σας. Ας είναι η ποιμαντορία σας ευκλεής και πολυχρόνιος.

Η Παναγία του Γκιόκσουγιου να μας φυλάει υπό τη σκέπη της!

 

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί

 

ΦΩΤΟ.: Από το φακό του Απόστολου Ντόβα, τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Κανδυλλί…

https://www.facebook.com/photo?fbid=1367382766958278&set=pcb.1367383020291586

https://www.facebook.com/photo?fbid=1367382546958300&set=pcb.1367383020291586

https://www.facebook.com/photo?fbid=1367382866958268&set=pcb.1367383020291586

https://www.facebook.com/photo?fbid=1367382873624934&set=pcb.1367383020291586

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.