HomeΓΕΩ-ΑνατολήΓνώμηΜαζί η ελπίδα είναι πιο δυνατή

Μαζί η ελπίδα είναι πιο δυνατή

Μαζί η ελπίδα είναι πιο δυνατή

 

 

Δημοσιεύτηκε στην «Ανατολή», τ. 218 (τυπώθηκε 7/2/2022)

Αγαπητοί αναγνώστες

Στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς, ως «Ανατολή» αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό, που αφορά κι εσάς τους αναγνώστες μας.

Και σας αφορά, επειδή εδώ και 33 χρόνια στηρίζετε αυτή την εφημερίδα, με την συνδρομή σας, με τις δωρεές σας, με τα επαινετικά σχόλια σας αλλά και την καλόπιστη κριτική σας.

 

Τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν η πανδημία μας φόρτωσε βάρη, που συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν.

Όμως παρά τις δυσκολίες, το 2021 κάναμε ένα σημαντικό άλμα. Εγκαινιάσαμε τον ιστότοπο μας, ο οποίος για τα δεδομένα των ιστοσελίδων που απευθύνονται στον Ελληνισμό της Ανατολής, μπορεί να θεωρηθεί πρωτοπόρος. Όχι μόνο για την σχεδίαση και το περιεχόμενο του. Αλλά κι επειδή υιοθετήσαμε το σύστημα που είναι διαδεδομένο στις ηλεκτρονικές εκδόσεις μεγάλων ξένων εφημερίδων, όμως σχετικά άγνωστο για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, ο συνδρομητής κάνει εγγραφή στον ιστότοπο και δημιουργεί κωδικό για να έχει πρόσβαση στα δημοσιεύματα.

Η εγγραφή δεν έχει κανένα κόστος για τους συνδρομητές μας, επειδή ο ιστότοπος είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε δωρεάν σε αυτούς. Ενώ είναι με πληρωμή σε όσους δεν είναι συνδρομητές. Παρ’ ό,τι ο ιστότοπος προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία ανάγνωσης, ορισμένοι συνδρομητές αντιμετώπισαν ‘τεχνική’ δυσκολία με την χρήση του κωδικού πρόσβασης. Όμως με τον καιρό επιλύονται παρόμοιες δυσκολίες, κι εμείς άλλωστε ανά πάσα στιγμή είμαστε στην διάθεση σας για να βοηθήσουμε.

 

Στην αρχή αναφερθήκαμε σε «βάρη» που φόρτωσε η πανδημία στην εφημερίδα μας. Ένα από αυτά ήταν η καθυστέρηση στην έκδοση των τευχών, με αποτέλεσμα η αναγραφόμενη ημερομηνία τεύχους να μην αντιστοιχεί στην πραγματική ημερομηνία έκδοσης. Αυτό το πρόβλημα με την απόκλιση της αναγραφόμενης ημερομηνίας από την πραγματική, το οποίο σχετίζεται με την σύμβαση που έχουμε με τα ΕΛΤΑ, εκτιμούμε ότι σύντομα θα επιλυθεί με την συχνότερη έκδοση τευχών με μειωμένες σελίδες. Μέχρι τότε ελπίζουμε ότι θα έχουμε την κατανόηση σας.

Βέβαια, ανεξάρτητα από την αναγραφόμενη ημερομηνία, το περιεχόμενο της «Ανατολής» είναι πάντα επίκαιρο. Και μάλιστα, η εφημερίδα μας και μέσα στο 2021 δημοσίευσε ειδήσεις που διαβάσατε μόνο σε αυτήν. Σας υπενθυμίζουμε μερικές από αυτές σε διπλανή στήλη.

Επίσης οι συνδρομητές μας έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στον ιστότοπο μας, και να διαβάζουν πιο νωρίς από την έντυπη έκδοση, τις ειδήσεις και τα θέματα που δημοσιεύουμε.

 

Ένα άλλο «βάρος» που φορτωθήκαμε την περίοδο αυτή, ήταν η ραγδαία και μεγάλη αύξηση του κόστους εκτύπωσης. Μέσα σε λίγους μήνες το κόστος αυξήθηκε κατά 25 %. Παρά την μεγάλη επιβάρυνση θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, που κάνει πιο ευχάριστη την ανάγνωση. Ας ελπίσουμε να σταματήσει έστω σε αυτό το σημείο η αύξηση στο κόστος εκτύπωσης, πριν γίνει απαγορευτικό για την εκτύπωση καλής ποιότητας εφημερίδων.

Εκτός από τα τυπογραφικά είχαμε αύξηση κόστους και στα ταχυδρομικά τέλη, ειδικά για τις αποστολές σε χώρες του εξωτερικού αλλά και μεμονωμένων τευχών εντός Ελλάδας. Και το δυσάρεστο είναι ότι το 2021 είχαμε χειροτέρευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΕΛΤΑ. Πλέον δεχόμαστε πολλά παράπονα για μη παράδοση τευχών στους συνδρομητές μας, γι’ αυτό κάναμε διαβήματα προς τα ΕΛΤΑ.

 

Αγαπητοί αναγνώστες

Θα κλείσουμε το σημείωμα μας, με μια έκκληση. Όλα αυτά τα χρόνια η «Ανατολή» γνωρίστηκε με νέους αναγνώστες, χάρη σε εσάς τους συνδρομητές της. Εσείς την συστήσατε σε συγγενείς, σε φίλους, σε γνωστούς, πιστεύοντας ότι η φωνή και η επικοινωνία μας θα πρέπει να απλωθεί σε μεγαλύτερο κύκλο ανθρώπων. Διότι όσο μεγαλώνει ο κύκλος μας, τόσο περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν και ευαισθητοποιούνται σε θέματα του Ελληνισμού της Ανατολής. Και ιδιαίτερα στα θέματα των ομογενών που κρατούν ζωντανές τις κοινότητες μας στην καθ’ ημάς Ανατολή.

Γι’ αυτό σας καλούμε το 2022 να προσθέσετε στον κύκλο των συνδρομητών της «Ανατολής» και άλλους συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας.

Αυτή τη χρονιά η περίοδος της πανδημίας φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος. Τώρα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της, όπως την κοινωνική αποστασιοποίηση, την απομόνωση, την αδρανοποίηση. Διευρύνοντας τον κύκλο των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί η «Ανατολή», βοηθούμε στο ξεπέρασμα αυτών των προβλημάτων.

Διότι ο δικός μας ρόλος, ως μέσο ενημέρωσης που απευθύνεται στις κοινότητες του Ελληνισμού της Ανατολής, είναι να προβάλουμε τις προσπάθειες ανασύνταξης και να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους των κοινοτήτων μας.

Μαζί η ελπίδα για το αύριο των κοινοτήτων μας είναι πιο δυνατή.

 

«Ανατολή»

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.