HomeΕιδήσειςΌρος επιβίωσης η συνεργασία και η διαφάνεια στις κοινότητες μας

Όρος επιβίωσης η συνεργασία και η διαφάνεια στις κοινότητες μας

Όρος επιβίωσης η συνεργασία και η διαφάνεια στις κοινότητες μας

 

 

 

11 Φεβρουαρίου 2024.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ενημέρωση που λάβαμε από τον ΣΥΡΚΙ, για την συνάντηση που είχε η Διοίκηση του με αντιπροσωπεία των κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Ταταούλων και Παναγίας Μπαλίνου Διπλοκιονίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία όπου παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα που ήρθαν στην δημοσιότητα σε σχέση με δύο άλλες κοινότητες της Πολίτικης Ρωμηοσύνης, την Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας και την Κοινότητα Παναγίας Ελπίδας Κοντοσκαλίου.

Για όσα γράφτηκαν σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, σε σχέση με φήμες για διαφθορά και χρηματισμό, σε αυτές τις κοινότητες, αλλά και το ρεπορτάζ της «Ανατολής»  για τον οπλοφόρο κοινοτικό παράγοντα και για τα χρήματα από την Αμερική, μπορείτε να διαβάσετε από τους συνδέσμους που παραθέτουμε μετά την ενημέρωση του ΣΥΡΚΙ.

Υπό το βάρος των δυσάρεστων γεγονότων στις δύο κοινότητες, η αναφορά του ΣΥΡΚΙ σε συνεργασία και διαφάνεια, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Διότι όπως φαίνεται, είναι τα ζητούμενα για αρκετές Ρωμαίικες κοινότητες της Πολίτικης ομογένειας. Η συνεργασία των φορέων μας στην Πόλη και η διαφάνεια στην διαχείριση των κοινοτικών πόρων, αναδεικνύονται σε όρους επιβίωσης της Πολίτικης Ρωμηοσύνης.

«Α»

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΡΩΜΑΙΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.) ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΟΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΔΙΠΛΟΚΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΤΑΟΥΛΩΝ

 

 

Την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024, στα γραφεία του Συνδέσμου στο Πέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.» με μέλη των Εφοροεπιτροπών της Κοινότητας Παναγίας Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου και της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ταταούλων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Παναγίας Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου κ. Κώστας Διακρούσης και εκ μέρους της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ταταούλων το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Θεοδωρίδης, μέλη της Κοινότητας καθώς και ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος χαιρέτισε τη συνάντηση ενώ ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Θεοδωρίδης πρόσφερε μια ιστορική γκραβούρα της Πόλης ως ενθύμιο της σημαντικής αυτής συνάντησης και εξέφρασε τις ευχές του για καλή και γόνιμη προσφορά στο Γένος, καθώς και την προσδοκία για μια εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων και του «ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.» για το κοινό καλό της Ομογένειάς μας. Αυτή η γενναιόδωρη κίνηση αντιπροσωπεύει την προσήλωση της Κοινότητας στην προώθηση των κοινών στόχων και αξιών που μοιράζεται και ο «ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.».

 

 

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας πρώτης επαφής των δύο Κοινοτήτων με τα νέα μέλη του Δ. Σ. του «ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.» έπειτα από τη διεξαγωγή εκλογών του Συνδέσμου τον Δεκέμβριο του 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν τις συγκεκριμένες Κοινότητες, ανταλλάχθηκαν απόψεις, προβληματισμοί και προτάθηκαν λύσεις.

Κοινό συμπέρασμα όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη συνεργασίας και διαφάνειας στις Κοινότητες έτσι ώστε τα μέλη των Εφοροεπιτροπών να μπορούν να εργάζονται για το όφελος της Ομογένειας.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη με ένδοξες και αξιέπαινες πράξεις που αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη μας. Αυτή η κληρονομιά είναι παρακαταθήκη που πρέπει να προστατεύσουμε και να κληροδοτήσουμε στις μελλοντικές γενιές. Με τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες και οι ιδέες μας θα παραμείνουν ζωντανές και δυναμικές.

Σε μια εποχή που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει προκλήσεις και αλλαγές, η διατήρηση των κοινών μας αξιών και ιδεών αποτελεί προτεραιότητα για τον «ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.». Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε να ενισχύουμε τον θεσμικό μας ρόλο και να προωθούμε τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και των ενδιαφερόμενων μερών για την υποστήριξη και προώθηση αυτών των αξιών.

 

Διαβάστε κι αυτά: 

 

Δεν έχουν θέση οι οπλοφόροι στις κοινότητες μας

 

Ισχυρισμοί για δωροδοκία και διαφθορά σε Ρωμαίικες κοινότητες

 

 

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.