HomeΕιδήσειςΑνατολήΤα παιδιά έκλεψαν την παράσταση στο γιορτινό Μέγα Ρεύμα

Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση στο γιορτινό Μέγα Ρεύμα

Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση στο γιορτινό Μέγα Ρεύμα

 

 

28 Δεκεμβρίου 2022.

Μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα γιορτάστηκαν και εφέτος τα Χριστούγεννα στο Μέγα Ρεύμα, με επίκεντρο τον περίλαμπρο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, με τη συμμετοχή των Ιερέων της Περιφερείας Βοσπόρου.

Το πρωΐ της Κυριακής 25 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ιερούργησε ο Δεσπότης της κοινότητας, έχοντας ως συλλειτουργό του τον Ιερατικώς Προϊστάμενό, Πανοσιολ. Μέγα Κατηχητή κ. Χρύσανθο, ο οποίος μετά το Ιερό Ευαγγέλιο διάβασε την Πατριαρχική Απόδειξη των Χριστουγέννων και διακόνησε ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamianovych.

 

Ο Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ήταν κατάμεστος από κόσμο όλων των ηλικιών, τόσο από την Κοινότητά Μεγάλου Ρεύματος, όσο και από άλλα μέρη της Πόλης. Ανάμεσα τους και ο Εντιμ. κ. Nurhan Palakoglu, Βοηθός του Δημάρχου Beşiktaş, με τους συνεργάτες του, οι οποίοι ευχήθηκαν στους εορτάζοντες Χριστιανούς τα «χρόνια πολλά»!

Το στιγμιότυπο που συγκίνησε πολύ και έκανε τα μάτια να δακρύσουν, ήταν όταν βγήκαν στο ‘προσκήνιο’ τα παιδιά της Ομογένειας. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα, παιδικές φωνούλες, κάλαντα  και άσματα πλημμύρισαν την όμορφη αυλή του Ναού. Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, οι μικροί και οι μικρές, με τα τρίγωνά τους, δίπλα στη φάτνη και κάτω από το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δένδρο του Ταξιάρχη, έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν διάφορα επίκαιρα τραγούδια, με την συνοδεία ορχήστρας.

 

 

Η γιορτή συνεχίστηκε στην υπερπληρωμένη από κόσμο Κοινοτική Αίθουσά, όπου ο Δεσπότης απηύθυνε έναν σύντομο χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό, κατά τον οποίο συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμότατα την Εφοροεπιτροπή και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοινότητάς, για το πολυδιάστατο έργο τους. Κατόπιν, μοίρασε δώρα και ευχές στα παιδιά, τα οποία εξέφρασαν ποικιλότροπα την χαρά τους.

Κεράσματα και κάθε λογής λιχουδιές, αρώματα και γεύσεις, ολοκλήρωσαν το απομεσήμερο αυτό το όμορφο ταξίδι της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Από την Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος μας δήλωσαν:

«Ευχή και προσευχή όλων μας είναι, το χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας, να γίνει οδοδείκτης στην πορεία της ζωής μας. Να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον συνάνθρωπό μας, να έχουμε υπομονή και προσήλωση στις πανανθρώπινες αξίες, να προσευχόμαστε για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου και για όλους τούς ανθρώπους.

Η Κοινότητά μας συμψάλλει και φέτος με τους Αγγέλους τον ύμνο «δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» και εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, αγάπη, ευτυχία, υπομονή, ελπίδα, προσδοκία και δικαιοσύνη!».

 

Να ευχηθούμε και από την οικογένεια της «Ανατολής», χρόνια πολλά, καρποφόρα, με υγεία, σε όλα τα μέλη της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, και στην νέα Εφοροεπιτροπή που εξελέγη πρόσφατα.

 

 

 

ΑΝΑΤΟΛΗ: 33 Χρόνια Ταυτισμένη με την Πολίτικη Ρωμηοσύνη

Την πρόσφατη ιστορία και τα σημαντικά γεγονότα  που καθόρισαν την Πολίτικη Ρωμηοσύνη, όπως αυτά καταγράφηκαν στις σελίδες της «Ανατολής» παρουσιάζει ο Γρηγόρης Κεσίσογλου, στην διάλεξη – προβολή, στο πλαίσιο της σειράς «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» του Σισμανόγλειου Μεγάρου. Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει πολλά ‘άγνωστα’ ή και ξεχασμένα στοιχεία για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης.

 

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο