HomeTo ΚοινόνΘα τιμηθούν οι Σπαρταλήδες επιχειρηματίες

Θα τιμηθούν οι Σπαρταλήδες επιχειρηματίες

Θα τιμηθούν οι Σπαρταλήδες επιχειρηματίες

 

 

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ

 

18 Ιανουαρίου 2026.

Την Κυριακή το βράδυ 11 Ιανουαρίου 2026, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας,  πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η γιορτινή εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακά κάλαντα που ερμήνευσε η Παιδική Νεανική και Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση της κ. Εύης Χλωρού.

Αμέσως μετά, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σπάρτης, κ. Σταύρος Παπαγερασίμου προλόγισε την εκδήλωση, καλωσορίζοντας όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. (Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού) κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ανέφερε πως: «Είθισται κάθε φορά να ξεκινήσουμε με μια ανακοίνωση, κάθε φορά να τιμάμε κάποιο πρόσωπο. Φέτος επιλέξαμε να τιμήσουμε Σπαρταλήδικες προσωπικότητες, επιχειρηματίες που έχουνε διακριθεί στο διάβα των 100 χρόνων του συλλόγου μας. Έτσι, για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, να μην δημιουργηθεί καμία παρανόηση και παράλειψη, θα κάνουμε μία ειδική Ημερίδα, όπου θα έχουμε βραβεύσεις Σπαρταλήδων επιχειρηματιών».

Ακολούθως παρουσίασε όλες τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν το 2025, με τη βοήθεια πλούσιου σχετικού φωτογραφικού υλικού» και ανέφερε ότι: «…Στις 27 Ιουνίου 2026 θα διοργανώσουμε εμείς το 7ο Μικρασιατικό Αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ιωνία, στο Δημοτικό Στάδιο».

 

 

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας και στη συνέχεια έκοψε το πρώτο κομμάτι της, λέγοντας πως: «Κατ’ αρχήν, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση, που μας κάνατε μέλος του δικού σας σπιτιού, του Οίκου Σπάρτης. Χαίρομαι πάρα πολύ κ. Χριστοδούλου, που βλέπω την κ. Χαρίκλεια Σαπουντζάκη, την οποία όλοι αγαπάμε, τιμούμε και σεβόμαστε, καθότι μας θυμίζει τον αείμνηστο Χάρη Σαπουντζάκη, και μέσα από την καρδιά μου με τις ευχαριστίες μου θέλω να πω σε όλους σας καλή και ευλογημένη χρονιά. Καλή χρονιά σε όλους τους Σπαρταλήδες, καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, που αποτελούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας, και δύναμη σε εσάς κύριε Χριστοδούλου γιατί έχετε μεγάλο βάρος, διότι και ως Σπάρταλης και ως Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. προσπαθείτε να κάνετε ό,τι καλύτερο, ούτως ώστε οι δράσεις να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο, να διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ν. Ιωνίας, αλλά και απανταχού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και με ό,τι έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Νέα Ιωνία, ως προσφυγική μητρόπολη, ως προσφυγική πόλη και ως προσφυγικό σημείο, είναι σημείο αναφοράς. Και σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά…».

 

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Αττικής, κ. Παναγ. Μανούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις εξελίξεις για θεσμική αναγνώριση ως ιδρύματος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Όπως είναι γνωστό μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι Δημοτικοί οργανισμοί να ενσωματωθούν στην Δημοτική διοίκηση, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που ήταν οργανισμός, βρέθηκε μετέωρο. Ο Δήμαρχος είπε: «… Φέτος στις πίτες ενημερώνουμε ότι είχαμε απάντηση σχετικά με το Ίδρυμα (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ), το οποίο παλεύουμε να φτιάξουμε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτό το Ίδρυμα, λοιπόν, το οποίο είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για τον Δήμο μας, ήρθε η απάντηση από την Αποκεντρωμένη, να προβούμε σε κάποιες διευκρινιστικές και όχι μόνο, ουσιαστικές, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου αλλαγές, και ευελπιστούμε ότι κατόπιν θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη για να προωθηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να κατορθώσουμε να έχουμε ένα νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έναν Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, τους υπαλλήλους που χρειάζεται, και σύντομα, λοιπόν, να πάρει σάρκα και οστά ο νέος αυτός φορέας, ο οποίος θα στεγάζει τα Μικρασιατικά Σωματεία. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον κ. Λουκά Χριστοδούλου, ο οποίος έχει κοπιάσει γι’ αυτό, όπως και τους συνεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν κάτι σε μια περίοδο που τα Ν.Π.Δ.Δ. ήταν προς απορρόφηση και όχι προς δημιουργία Ιδρύματος. Παρόλα αυτά, επειδή βρισκόμαστε στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας οφείλω να πω σεβόμενος τον χώρο αυτόν, τον οποίο έχω ζήσει από κοντά, από πολύ μικρός, όταν ακόμη ήμουνα μαθητής του Χάρη Σαπουντζάκη, του αείμνηστου, και γι’ αυτό υπάρχει συναίσθημα για όλα αυτά.».

 

 

Αμέσως μετά, κομμάτι πίτας έκοψε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκη Κεραμέως, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας κ. Κοσμάς Χατόγλου κ.α.. Η όμορφη εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους παρουσίασαν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, υπό τη Διεύθυνση της Χορογράφου κ. Εύας Καραδήμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων και πολλοί εκπρόσωποι αδελφών Μικρασιατικών σωματείων, όπως ο Πρόεδρος του Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Αντώνης Κοντίτσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Τάκης Κωστάκης, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Έλσα Ανθρακίδου, ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας «Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας» κ. Νίκος Χατόγλου, ο πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας κ. Όμηρος Ακιανίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι. κ. Νίκος Χομπάς, ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. «Ανατολή» κ. Κώστας Τσαγκαράκης κ.α.

Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά στην Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας.

 

 

 

Διαβάστε κι αυτά:

Δεν θέλουν να σβήσει το έθιμο που ενώνει

Νεοφώτιστοι: Χωράφι προς θερισμό ή Δούρειος Ίππος;

Ξεκινά η έκτακτη περίοδος για την Μεγάλη του Γένους Σχολή

 

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο