HomeΕιδήσειςΑνατολήΤι έχουν να μας πουν;

Τι έχουν να μας πουν;

Τι έχουν να μας πουν;

Μια φιλόσοφος, ένας βυζαντινιστής αρχιτέκτονας και μια Ρωμηά Πολίτισσα

 

 

(Παρακάτω το σημείωμα σύνταξης του νέου ψηφιακού περιοδικού, που θα κυκλοφορήσει σύντομα)

 

Φίλες και φίλοι αναγνώστες

Σας παρουσιάζουμε το 2ο τεύχος του ψηφιακού περιοδικού «Ανατολή».

Όπως θα διαπιστώσετε το περιεχόμενο του αποτελείται από θέματα που έχουν δημοσιευτεί στον ιστότοπο anatolinet.gr αλλά και από θέματα που πρωτοδημοσιεύονται στο ψηφιακό περιοδικό.

Έτσι οι τρεις βασικές συνεντεύξεις του τεύχους, με την φιλόσοφο Ιωάννα Κουτσουράδη, με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Αναπνιώτη και το β’ μέρος της συνομιλίας με την Ρίτα Λουδάρου, δημοσιεύονται για πρώτη φορά εδώ.

Υπάρχουν βέβαια και τα πολύ ενδιαφέροντα δημοσιεύματα που ήδη έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο μας. Όπου χρειάστηκε κάναμε τις αναγκαίες επικαιροποιήσεις. Τώρα θα μπορείτε να τα διαβάσετε και σε μορφή ψηφιακού περιοδικού.

 

Στο τεύχος αυτό λάβαμε υπόψιν τις παρατηρήσεις που μας κάνατε, για την καλύτερη εμφάνιση και κυρίως την ευκολότερη ανάγνωση του ψηφιακού περιοδικού. Θα σας παρακαλέσουμε να μας πείτε την γνώμη σας και για το νέο τεύχος. Να μας πείτε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας, για ακόμη πιο ‘φιλικό’ αποτέλεσμα.

 

Σε ό,τι αφορά την περιοδικότητα, είναι γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε βρει τον επιθυμητό ρυθμό. Για την ώρα δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση σας, μέσα από τα δημοσιεύματα στον ιστότοπο. Ευελπιστούμε με την βοήθεια και των επισημάνσεων σας, να φτάσουμε στον ιδεατό ρυθμό και στην κατάλληλη περιοδικότητα.

 

Το διάστημα που μεσολάβησε από την κυκλοφορία του 1ου τεύχους του ψηφιακού περιοδικού, προέκυψαν πολλά θέματα που μας απασχόλησαν δημοσιογραφικά. Και τα οποία αναλύσαμε και σχολιάσαμε, για να τα θέσουμε στην διάσταση της οπτικής μας. Και η δική μας οπτική, εδώ και 35 χρόνια, αφότου δηλαδή εκδόθηκε η έντυπη «Ανατολή», είναι αυτή του Ελληνισμού της Ανατολής, μέρος της οποίας είναι και η Πολίτικη Ρωμηοσύνη.

Έχει σημασία αυτή η επισήμανση, διότι η επικρατούσα αντίληψη αντιμετωπίζει αυτό το τμήμα των Ελλήνων και τις ιστορικές κοινότητες τους, σε συνάρτηση με κράτη (όπως η Ελλάδα, η Τουρκία), και σ’ εξάρτηση από κρατικές πολιτικές. Όμως για εμάς προτεραιότητα και πρωτεύουσα θέση έχουν οι κοινότητες μας.

 

Όπως προαναφέραμε, προέκυψαν πολλά θέματα δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Αλλά ξεχωρίζουμε δύο από αυτά, στα οποία υπάρχει προοπτική εξέλιξης. Το ένα αφορά την Θεολογική Σχολή Χάλκης και τις εξελίξεις που πυροδότησε η επίσκεψη του τούρκου Υπουργού Παιδείας στη Σχολή.

Το άλλο αφορά το μεγαλύτερο ομογενειακό ίδρυμα εκτός Ελλάδας, τα Νοσοκομεία Βαλουκλή και την προοπτική σύντομα να γίνουν εκλογές για την διοίκηση τους. Σε αυτό το θέμα υπήρχαν δύο εξελίξεις. Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας. Και η εκδήλωση πρόθεσης εκ μέρους του Καθ. Αυξέντιου Καλαγκού να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ιδρύματος.

Τι σημαίνουν οι παραπάνω εξελίξεις, μαζί με πολλά και αδημοσίευτα στοιχεία, μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες του ψηφιακού περιοδικού.

 

Εδώ βάζουμε τελεία, στο σημείωμα της σύνταξης, για να σας αφήσουμε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στην ανάγνωση των άρθρων του περιοδικού.

Καλή ανάγνωση.

 

«Ανατολή»

 

 

Χρηστικές οδηγίες για ανάγνωση του ψηφιακού περιοδικού

 

Χρηστικές οδηγίες για τους αναγνώστες μας

Κοινοποίηση με:
Βαθμολογία άρθρου

anatoli-@otenet.gr

Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.