Βραδιά αντάξια της 40ης επετείου του Γηροκομείου

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚH ΒΡΑΔΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ (18.09.2026)
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 οι φιλοξενούμενοι μας απόλαυσαν σε υπέρτατο βαθμό, μια επετειακή, πανηγυρική και λαμπρόφωτη εκδήλωση, την συμπλήρωση 40 χρόνων συνεχούς και υποδειγματικής λειτουργίας του Ιδρύματος.
Η καθιερωμένη «Βραδιά Γηροκομείου» είχε ομολογουμένως ιδιαίτερη λαμπρότητα, με παρουσία ρεκόρ επισκεπτών, με τον καιρό σύμμαχο, με την μουσική, το φαγητό και την διακόσμηση σε άριστο επαγγελματικό επίπεδο, που αναβάθμισαν την εκδήλωση, όπως αρμόζει στην επέτειο. Το δε κερασάκι στη τούρτα, συμπληρώθηκε με το εξαιρετικό τραγούδι «Η Πόλη Μένει Μέσα μας» που μας προσέφερε ο κ. Νίκος Κακουλίδης, το οποίο συγκίνησε σε υπέρτατο βαθμό τους 350 και πλέον παρευρισκόμενους.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου και ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Γιαννίδης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές (τα μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως που εργάσθηκαν υπέρμετρα), τα καταστήματα «Benito Delicatessen» και «Τούνελ Delicatessen» (για τις προσφορές τους).

Στους παρευρισκόμενους, προσφέρθηκαν ως αναμνηστικά της επετείου:
– Χειροποίητο στολίδι ως διαχρονικό σήμα κατατεθέν για την τύχη, υγεία και θετική αύρα, που δημιούργησε προσωπικά η κα Αρετή Ιωαννίδου (Ειδ. Γραμ. του Δ.Σ.),
– Μια αναμνηστική κούπα για τα 40 χρόνια από το Δ.Σ. της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’.


ΓΕΥΜΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (30.09.2026)
Η Χριστίνα Σταυροπούλου, υπάλληλος της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’, με την ευκαιρία της συνταξιοδότησης της, προσέφερε πλούσιο γεύμα στους θαμώνες του γηροκομείου, το προσωπικό και στα μέλη του Δ.Σ., το οποίο με πρωτοβουλία της φρόντισε προσωπικά.

Η Χριστίνα εργάσθηκε 30 χρόνια στο γηροκομείο, ανελλιπώς, με αγάπη και συνέπεια για το έργο που έκανε και με ιδιαίτερη φροντίδα προς τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος. Είναι άξιο αναφοράς, ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή (εκκένωση του γηροκομείου λόγω πυρκαγιών στην περιοχή), υπήρξε πάντα παρούσα συνεχώς στο πλευρό της ‘Εστίας’, ενώ παράλληλα φρόντιζε με δικές της δαπάνες να προσφέρει τα άκρως απαραίτητα για τις δύσκολες στιγμές που βιώναμε.
Το Δ.Σ. της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’, η Διεύθυνση, οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι της εύχονται να απολαύσει με υγεία και χαρά, τα χρόνια που έπονται στην ζωή της.
PIZZA PARTY (7.10.2026)
Καλό χειμώνα σε όλους!
Το Δ.Σ. της ‘Εστίας Κωνσταντινουπόλεως’ αποφάσισε μέσα στις δυνατότητες του, να πραγματοποιεί, διάφορα πάρτι, προς ευχαρίστηση των φιλοξενουμένων του.

Έτσι, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 οργανώθηκε «πίτσα πάρτι» (Pizza Party), το οποίο απόλαυσαν και διασκέδασαν δεόντως.
Τα στιγμιότυπα (αναμνηστικές φωτογραφίες) από την εν λόγω εκδήλωση.



ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
(Περιλαμβάνονται οι προσφορές και τα γεύματα που έγιναν από 16/9/2026 έως 15/10/2026)
Προσέφεραν οι παρακάτω φιλογενείς κυρίες και κύριοι:
150 Ευρώ
Βαρβάρα Λεμπέση στη μνήμη Ειρήνης Λεμπέση
100 Ευρώ
Τουρκούτ Αντακάν (‘Μιλτο’ Πρίγκηπος)
50 Ευρώ
Μαρίνα Σαχινίδου – Τερζοπούλου στη μνήμη Καλλιόπης Ρωμέλα
30 Ευρώ
Οικ. Βασιλείου Ζαρμπίνη στη μνήμη Νονό Παπαθέου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
Στη μνήμη LEFTERIS VENICANI – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ / ΒΕΛΓΙΟ (300 €) οι αγαπημένοι του φίλοι:
Οικ. Άλκη & Μαίρης Ιστήρι-Καλλιγά 100, Οικ. Μάνου & Αθηνάς Ροσιάν – Καλλιγά 100 , Οικ. Κάρλου & Γεωργίας Μάνις – Καλλιγά 100
Στη μνήμη ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΔΗ (30.9.2026 – 350 €)
Ιωάννης Καραγιαννόπουλος 100, Δημήτρης Γιαννίδης 50, Μαρία Ξυγκάκη 50, Σωκράτης Γιαννίδης 50, Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών 100
ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ
500 Ο Ντίνος Τheodore (Θεοδωρίδης) & η Helene Theodore στη μνήμη της μητέρας της Madο Bimboes – Theodore με την συμπλήρωση 6 ετών από το θάνατο της, το Σάββατο, 10/10/2026.
Σύνολο Εισπράξεων: 1.430,00 €
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ
Ο κος Άλκης Τοπάλογλου, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ, προσέφερε ποσότητα φαρμάκων.
Η Οικ. Θεολόγου, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, προσέφερε ποσότητα φαρμάκων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά
Οι γέροντες ευγνωμονούν
Εκ του Γραφείου Διοίκησης της
“ΕΣΤΙΑΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ”
Συνεχίζει με δυναμισμό και εμπειρία 40 ετών
Διαβάστε κι αυτά:
